King Webmarketing - The Royal Family uit Drachten!

Over king

Over king

Robin en zijn team bij King Webmarketing helpen eCommerce bedrijven en merken, om een toenemende en schaalbare omzet te creëren d.m.v. online advertising. King heeft voor meer dan €1.000.000,- aan advertising in beheer gehad, King slaapt niet lekker als jouw ROAS niet naar wens is en je niet groeit en opschaalt.

Over Robin

Al meer dan 10 jaar houd ik mij bezig met eCommerce. Het is al vrij vroeg ontstaan toen ik mijn eerste producten via Marktplaats ging verkopen als tiener en dit gaf mij zo’n kick dat ik iets online kon zetten en ging verkopen, op dat moment was ik op slag verliefd. De liefde sloeg om in obsessie toen ik ontdekte dat je een eigen webshop kon opzetten en daarnaast een eigen merk met producten die je kan importeren, ik zat dagenlang op Alibaba samples aan te vragen, meerdere webshops gehad en vrijwel alles verkocht en 1 webshop gehouden in dames kleding, die mijn vriendin tegenwoordig runt.

Later ben ik gaan werken in de retail als shop manager vanaf mijn 19de hier heb ik het offline gedrag van potentiële klanten goed kunnen leren en hoe belangrijk een loyale lifetime klant is en dit heeft mijn kijk op eCommerce veranderd door lange termijn te kijken en te denken. Op mijn 25ste jaar is King Webmarketing geboren vanuit passie en omdat ik inmiddels al 2 klanten had waar ik goede resultaten voor boekte met name voor hun Facebook en Google Ads.

Hoe begon King Webmarketing?
In het begin werkte ik met freelancers en noemde ik ons een full-service online marketing bureau, echter besefte ik door de jaren heen dat als je de beste wil zijn je moet kiezen, want niet kiezen = verliezen. Op dat moment ben ik jaar na jaar gaan focussen en zijn we gestopt met dienstverleners te helpen en focussen we alleen maar op klanten met een webshop vanaf een bepaalde omzet en met een bepaalde visie en ambitie. Daarnaast bieden we niet klakkeloos alle diensten aan maar focussen wij 90% op Online Advertising en als we eenmaal op weg zijn met onze klanten (6-12 maanden) kijken we verder naar het totale plaatje en zorgen we voor een totale oplossing om explosief te groeien ?

De reden dat ik het zo aanpak? Puur omdat ik weet dat het in 99/100 keer niet werkt om direct alle kanalen open te gooien en je budget er tegenaan te klappen, je moet een goede fundering bouwen eerst, alles nauwkeurig meten dan optimaliseren en dan opschalen? Want dan heb je een buffertje om de rest op te pakken.

Inmiddels ben ik met 1 fulltimer, werken we nog met 2-4 vaste freelancers (5 jaar+) en hebben we vaste partners. En door de grote groei en vraag hebben we nu 3 vacatures uitstaan.

Het gene wat ik het meest heb geleerd?
Dat je je moet focussen op een aantal diensten of 1 en daar de allerbeste in worden, obsessed zoals Steve Job was. Je red het niet meer op om gemiddeld te zijn in de digitale wereld.
Daarnaast heb ik zelf onderschat wat een webshop runnen inhoudt, ik dacht dat ik na een jaar wel salaris eruit kon halen, dat lukt inmiddels pas sinds dit jaar en de groei is nu pas (na 5 jaar) echt stabiel en verdubbelen we maandelijks. Ik hoor mensen in mijn omgeving altijd vrij gemakkelijk praten over een ”webshopje” en dat willen ze wel even er bij doen, 1 advies voor hun: Doe het niet.

Waar wil je heen binnen nu en 3 jaar?
Dat niemand meer om ons heen kan, King een begrip wordt als het aankomt op online advertising voor webshops. Met extreme resultaten die concurrenten om ver blazen.

Ja ik ben niet zo van het concullega, ik denk niet dat Ronaldo Messi ziet als concullega, hij wil gewoon de beste zijn.