SEA | King webmarketing

SEA

SEA

Wordt koning van de zoekresultaten met SEA

SEA, of voluit Search Engine Advertising is een krachtig promotiemiddel dat vrijwel onmisbaar is voor iedere webshop eigenaar. Het gebruik van zoekmachines om een bepaald product of dienst te vinden is iets wat vrijwel iedereen doet. Geen wonder ook dat er veel op geadverteerd wordt. Daarbij is het een manier van adverteren die relatief weinig kan kosten, veel klanten kan opleveren en waarvan de resultaten zeer goed te meten zijn. Vergeleken met andere promotiemiddelen is dit een enorm voordeel!

De valkuilen van SEA

Helaas is niet alles zo perfect als het vinden van een verborgen, tropisch strand met alleen jou als bezoeker. Ja, SEA heeft ook zo zijn nadelen. Mits je niet precies weet waar je op moet letten. Google Ads bijvoorbeeld heeft namelijk veel functies en aanbevelingen, alleen zijn deze niet altijd in jouw belang en kunnen ze de kosten flink opdrijven. En jouw extra kosten zijn als een heerlijke cocktail voor Google terwijl ze genieten van het uitzicht op hun tropische strand.

Dagelijks komen wij veel van deze money burners tegen in verschillende vormen. Denk bijvoorbeeld aan:

  •  Het vertonen van advertenties met zoektermen die totaal niet relevant zijn en geen bestelling of klant zullen opleveren;
  •  Het niet of slecht gebruiken van uitsluitingszoekwoorden;
  •  Het niet optimaal gebruikmaken van de ruimte die je als adverteerder krijgt toegewezen;
  •  Het niet bijhouden van conversies waardoor je NOOIT goede optimalisatie keuzes zult kunnen maken;
  •  Het hebben van een slechte feed waardoor de kwaliteit van jouw shopping campagne laag is;
  •  Het hebben van een slechte kwaliteitsscore waardoor jouw concurrenten met een lager budget toch boven jouw advertentie komen te staan;
  •  En nog veeeeeeeel meer!

Hoe voorkom je onnodig hoge SEA kosten?

Eigenlijk is het antwoord hierop heel simpel. Je zult namelijk veel tijd en geld moeten investeren in jouw online advertentiecampagnes. Alleen zo kun je de benodigde kennis opdoen om deze valkuilen te overbruggen. Helaas is dit een luxe die niet veel webshop eigenaren hebben. Je houdt je tenslotte liever bezig met jouw core business en niet met allerlei, vaak technische zaken van jouw webshop. Daarbij is de online advertising markt continu in beweging, denk aan nieuwe zoekmachine updates maar ook trends vanuit jouw klanten. Hierdoor zul je je kennis ook moeten bijhouden.

Stijg naar de top met een krachtige SEA campagne!

Hoe kun je toch gebruikmaken van een goede SEA campagne? Wij helpen je graag om dit van a tot z op te zetten en te beheren. Daarbij maken we gebruik van krachtige tools die, wanneer je ze zelf zou aanschaffen, de maandelijkse kosten al flink zouden opdrijven. Dit samen met onze kennis zorgt ervoor dat we een online campagne kunnen opzetten die de investering WEL waard is.

Offerte aanvragen


Doe de Google Ads scan

Vraag vrijblijvend de Google Ads scan aan en kijk wat er beter kan!

Doe de Google Ads scan

DE 3 K'S VAN KING

  • Koninklijke service
  • Koning in SEA & SEO.
  • Klasse