Hoe krijg je meer klanten naar je webshop?

Meer klanten webshop

Heb je een webshop? Wil je meer klanten werven? Het aantrekken van klanten is essentieel voor je bedrijf. Toch kan het een hele uitdaging zijn om meer klanten naar je webshop te krijgen. Om deze reden geven we je een aantal praktische tips hoe je dit kunt doen. 

Maak gebruik van social media

Tegenwoordig is social media niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Veel particulieren maken gebruik hiervan, maar ook als bedrijf kun je hier veel uit halen. Met social media kun je het bereik van je bedrijf vergroten, wat zorgt voor meer naamsbekendheid. Dit trekt meer klanten naar je webshop! Daarnaast kun je op social media ook gebruik maken van advertenties. Hierbij is het belangrijk dat je deze optimaliseert voor de mobiele telefoon. Mensen zitten namelijk vooral veel via hun mobiele telefoon op social media. Wil je social media liever uitbesteden? Dan zijn er partijen zoals Tools2Grow die je hiervoor in kunt schakelen.

Stimuleer reviews

Een belangrijk onderdeel om hoger te komen in de resultaten van Google is door user generated content. Dit houdt in dat gebruikers van je webshop content over je maken, zoals bijvoorbeeld een review. Hoe hoger je staat in Google, hoe meer klanten je naar je webshop trekt. Reviews zijn ook handig om de betrouwbaarheid van je website te promoten. Mensen vertrouwen vaak op de mening van andere mensen. Stimuleer dus het schrijven van reviews! Dit kun je bijvoorbeeld doen door korting te geven op een volgende bestelling als de klant een review schrijft. 

Schrijf SEO-teksten

Een andere manier om hoger te komen in Google met je webshop, is door het schrijven van SEO-teksten. Dit zijn teksten die geoptimaliseerd zijn om hoger te komen in de zoekmachine. Met dit soort teksten kom je hoger in Google te staan op zoekwoorden die bij jouw webshop passen. Zo trek je meer bezoekers naar je website én haal je mogelijk meer klanten binnen.

Linkbuilding

Linkbuilding is dat hoe meer relevante websites naar jouw webwinkel verwijzen (linken), hoe meer waarde zoekmachines hechten aan jouw webshop. Als er veel naar je webshop gelinkt wordt dan ziet de zoekmachine dit als een teken dat je webshop populair en belangrijk is. Hier hechten zoekmachines veel waarde aan, waardoor je weer hoger op de ranglijst van deze zoekmachines komt te staan.

Beperk het aantal clicks

Zodra potentiële klanten op je webshop zijn, dan wil je het hen niet te lastig maken om je producten te kunnen vinden. Probeer je website in te richten met het idee dat je producten binnen een paar clicks te vinden zijn. Als het 10 clicks kost om bij de gewenste producten te komen is de kans groot dat klanten afhaken.  

Gerelateerde berichten